Menu Menu

DE MAJESTEIT VAN HET BELANGRIJK Reviews (1)

DE MAJESTEIT VAN HET BELANGRIJK - POL, ANKE VAN DER - 9789033835377
De majesteit van het BelangRijk is het actieboek van de Kinderboekenmaand 2018 voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool.

Dokter Stethoscoop en zijn drie vrienden proberen alles om de koningin te helpen, maar ze wordt alleen maar zieker. Hun enige hoop is een eeuwenoud recept. Wat hare koninklijke hoogheid van het recept vindt?

Dat kun je lezen in dit leuke boek van Anke van der Pol met het thema Vriendschap.

Van De majesteit van het BelangRijk is ook een luisterboek verkrijgbaar.

Het thema van de Christelijke Kinderboekenmaand 2018 is 'Door dik en dun'. Als je iemand door dik en dun steunt, help je hem of haar in goede en in slechte tijden. Vriendschap door dik en dun betekent 'onvoorwaardelijke vriendschap, hoe de omstandigheden ook zijn'.

Auteur:
POL, ANKE VAN DER
Artikelnr:
9789033835377
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
4,99
Reviews (1)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Erik Verhagen
Prima actieboek voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2018
25 september 2018
De majesteit van het BelangRijk: je zou het een allegorie kunnen noemen en dat is misschien niet de makkelijkste verhaalvorm voor een jeugdboek. Een titel en omslag waar je niet meteen grip op hebt...

Wie zich hier overheen zet, krijgt er veel voor terug. Anke van der Pol doet wat C.S. Lewis ook deed met Narnia: geestelijke en bijbelse waarheden verpakken in het verhaal. Zo ontstaat er een bepaalde voedingsbodem voor wanneer kinderen later het 'echte' verhaal horen. De bijbelse boodschap hoeft dan minder bevreemdend te zijn omdat ze zoiets al eens eerder gehoord hebben.

En wat doet ze doet dat goed! De majesteit van het BelangRijk is met vaart geschreven en van der Pol heeft een sprankelende en vindingrijke verbeelding.