MenuMenu

Dit zijn de auteurs van de actieboeken van de Christelijke Kinderboekenweken 2019

Hanneke Mostert-Wensink


Hanneke ontdekte al op jonge leeftijd dat ze schrijven leuk vond. Toen ze een jaar of negen was, schreef ze dan ook verschillende verhalen. Nog eerder dan de liefde voor schrijven, ontwikkelde Hanneke een passie voor het onderwijs. Dit heeft ze nu kunnen combineren. Ze heeft les op een school in leerdam en heeft nu ook verschillende kinderboeken geschreven. Haar eerste boek was ABC lees je mee. Een boek dat een aanvulling moest zijn op wat er al bestond. Voor de christelijke kinderboekenmanad schreef Hanneke het Prentenboek: Met Muisje Gijs op wereldreis, voor de onderbouw.

Hester Nijhoff (illustrator)


Hester Nijhoff is de illustrator van het prentenboek uit de christelijke kinderboekenmaand: Met Muisje Gijs op Wereldreis. Dit is niet het eerste kinderboek waarvoor ze de illustraties heeft gemaakt. Het is haar specialiteit. Boeken waarvoor ze ook illustraties maakte waren o.a. de boekenserie over Daan en opa en Pinny de pinguïn.

Liesbeth van Binsbergen


Liesbeth heeft nog veel dingen op haar ‘o-wat-zou-ik-daar-nog-graag-eens-heengaan-lijstje’ staan. Gelukkig ontdekte ze al vroeg haar talent voor schrijven, dus heeft ze al veel dingen af kunnen strepen. Toen Liesbeth jong was, was voor haar de snoepwinkel de bibliotheek. Ze nam stapels boeken mee en las alle verhalen van begin tot eind. Naast lezen ondekte ze in die tijd ook haar andere hobby, namelijk schrijven. De juffen en meesters van Liesbeth hadden haar talent voor schrijven ook snel in de gaten en daarom mocht ze vaak stukjes voor de schoolkrant schrijven. Op de middelbareschool ontwikkelde ze verder, maar besloot de verhalen voor zichzelf te houden. Ze wilde juf worden! Gelukkig wil ze haar verhalen nu wel delen en schrijft ze boeken als hobby. Liesbeth schreef voor de christelijke kinderboekenmaand het boek voor de middenbouw: Op wereldreis.

Leanne van Spronsen


Leanne van Spronsen is misschien wel het grootste leesmonster uit dit lijstje met auteurs. Zo was ze gek op de bibliotheek en nam ze iedere keer het maximale aantal boeken mee naar huis en verslond ze deze in een mum van tijd. Niet alleen lezen vond Leanne leuk, ook schreef ze vaak. Van aan elkaar geplakte vouwblaadjes maakte ze eigen boekjes. Het was daarom ook geen verrassing dat ze na de middelbare school begon aan een studie journalistiek. Hier kon ze veel schrijven en met taal bezig zijn. Na haar studie schreef ze voor verschillende tijdschriften, maar het begon ook wel weer te kriebelen om eens een verhaal te verzinnen. Ze volgde een cursus kinderboeken schrijven en bracht niet veel later haar eerste boek Keet! uit. Voor de christelijke kinderboekenmaand schreef Leanne het boek voor de bovenbouw: Plan B.

Naar de kinderboekenmaand-pagina.