MenuMenu

Dit zijn de schrijvers van de aktieboeken van de Christelijke Kinderboekenmaand 2018

Marieke ten Berge


Marieke ten Berge is een bekend illustrator van kinderboeken. Ze heeft als illustrator meegewerkt aan tientallen kinderboeken. Daarnaast ontwerpt ze magazine, boekomslagen, tassen en decoratieve producten voor internationale bedrijven. Ze werkt vanuit een mooie studio bij haar huis in Oosterwolde.

Je kunt Marieke kennen van de Babybijbel (samen met Corien Oranje), Mijn stoere ontdekboek, Sterrenpracht, Mijn stoere vriendenboek, Zo mooi gemaakt (samen met Yvonne Bijl), Je hoeft niet te kiezen (met Nieske Selles). Kijk op Marieketenberge.nl voor meer informatie over haar werk.

Marieke ten Berge is schrijver en illustrator van het prentenboek voor de onderbouw: Voor mijn allerbeste vriend.

Janny den Besten


Janny den Besten is getrouwd, ze woont met haar gezin in Nieuw Lekkerland en werkt in het basisonderwijs.
Janny den Besten schrijft al haar hele leven. Ze schrijft boeken voor alle leeftijden. Ze schreef een aantal romans met psychologische thema's en de young adult roman Roos. In 2016 verscheen haar eerste kinderboek: 1 april. Het verhaal van Jens en Jolien groeide verder uit tot een serie waar ook Doei dierendag en  Hiephoi, Koningsdag verschenen. Over het vinden van inspiratie zegt ze: ‘Schrijven is leven. Met open oren en ogen, maar vooral met een open hart.’ Door met volle teugen te leven kom je overal je ideeën tegen!

Janny den Besten is schrijver van het actieboek voor de middenbouw: Superklas!

Anke van der Pol


Anke van der Pol is 37 en woont in Hardinxveld-Giessendam met haar man en drie kinderen. Op de PABO studeerde ze af op het onderwerp 'verhalend ontwerpen'. Ze is misschien de minst bekende auteur van de kinderboekenmaand actieboeken maar in 2017 denderde ze overtuigend de kinderboekenwereld binnen met het boek Wonderlijke verhalen uit het Sleutelbos. Dit boek dat meteen genomineerd werd voor de kinderboekenprijs Het Hoogste woord en kwam ook nog eens terecht op de Inspiratielijst van de Nederlandse Kinderjury. De diepere motivatie van Anke van der Pol is om de genade ven goedheid van God in haar verhalen te verpakken zodat ze wortel gaan schieten in de harten van kinderen die haar boeken lezen. Voordat ze zich waagde aan haar eerste kinderboek schreef ze verhalen en columns.

Anke van der Pol is schrijfster van het aktieboek voor de bovenbouw: De majesteit van het belangrijk.

Terug naar de kinderboekenmaand-pagina.